Metal met een twist

Zoals elk genre vinden we ook in de hardere muziekregio’s van de pop veel traditie. Bezettingen die op elkaar lijken, muzikale structuren met hechte verwantschap. In dit lijstje kijken we naar een verfrissende invalshoek voor de muziek met een stevige bite.

Apocalyptica: Metallica op cello’s

Neem nou de cellisten van Apocalyptica die de cello uit het schermgebied tussen de altviool en de contrabas trekken en bijvoorbeeld de muziek van Metallica op alleen cello’s spelen:

Apocalyptica met Sad But True van Metallica – officiële video

The Hu

Of neem nou de rockers van The Hu die motoren, leer en stevige gitaren combineren met Mongoolse keelzang.

The Hu – Wolf Totem officiële video

Covers

Op het gebied van covers kan je van alles tegenkomen. Hierboven bespraken we de Metallica covers al. Ook een heel orkest kan een stevig rocknummer onder handen nemen zoals hieronder gedaan is met een werk van Rage Against the Machine:

Rage Against the Machine – Killing in the name of

Interessanter is het als een componist voor metalband én orkest zou componeren. Ik ken Black Vortex Cathedral van Florian Magnus Maier. Het is een werk voor orkest en death metal band. Helaas heb ik geen opname hiervan op Youtube kunnen vinden. Wel een klein fragmentje van zijn band die samen met orkest Wagner speelt:

Kiss

Het bekendste en toch ook wel het meest vreemde voorval is wel het fenomeen I was made for loving you. Waarin de shockrockers van Kiss zelfs niet ontkomen aan de moordende populariteit van de Disco eind jaren 70.

Kiss – I Was Made For Lovin’ You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *